Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Pařížské kostky

Těsto:

2 skleničky polohrubé mouky
1  sklenička cukru
1/2 skleničky oleje
1  sklenička vlažného mléka

2-3  lžíce kakaa
1  prášek do pečiva

celá vejce

Vše vyšleháme elektrickým šlehačem a nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč.
Upečeme jako piškot. Necháme vychladnout.

Pařížský krém

2 šlehačky na šlehání (30 a více%)
2 ledové kaštany


Na posypání

1 čokoláda MARGOT

Den před pečením těchto řezů si svaříme (musí se vařit, ne ohřát) na plotně šlehačky s tyčinkami ledových kaštanů, necháme vychladnout a dáme do lednice do druhého dne. Druhý den, vyšleháme elektrickým mixérem na nejvyšší stupeň,do krému.

Krém natřeme na vychladlý piškot a hustě postrouháme čokoládou Margot.