Jablečný koláč
Těsto:
200g hladké mouky
½ propeč
50g mouč. Cukru
1 vanil. Cukr
1 vejce
Náplň:
2 pudingy vanilkové
80g mouč. cukru
500 ml pomerančové šťávy nebo džusu
4 -5 větších kyselejších jablek
2 šlehačky v prášku Dr. Oetker
250 ml mléka
trocha kakaa na posypání
Na vále zpracujeme těsto. Necháme v chladnu do té doby, než připravíme náplň.
Na přípravu náplně oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme jablka. Z pudingového prášku, cukru a džusu uvaříme puding. Za občasného zamíchání necháme zchladnout a vmícháme nastrouhaná jablka.
Na vále vyválíme plát o velikosti 30*40cm. Přendáme na plech (vymazaný a vysypaný), stejnoměrně natřeme náplň a plech vložíme do předehřáté trouby ( 190°C), (cca 30 - 35 min.)
Po upečení necháme zcela vychladnout.
Šlehačku připravíme podle návodu na obale, ale pouze s mlékem udaným v receptu. Natřeme koláč a přes sítko posypeme kakaem.
Necháme 2-3 hod. v chladnu a krájíme na porce.