Šlehačková bábovka
ŠLEHAČKOVÁ BÁBOVKA
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 vejce; 250g mouč. cukru; 1 vanilkový cukr; 0,25l šlehačky; 250g polohrubé mouky; 1 prdopeč; 1lžíce kakaa
POSTUP PŘÍPRAVY
Vejce s cukrem dobře rozšleháme,přilijeme šlehačku,vanilkový cukr.Mouku smícháme s prdopečem a dáme jako poslední.Vše dobře promícháme a 3/4 vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.Do zbytku přidáme kakao a nalijeme na světlé těsto. Vznikne mramorová.
Lze ale také těsto rozdělit na půlky,do jedné přidat kakao a při lití těsta střídat. Vypadá pak jako pruhovaná.
Dáme upéct do mírně předehřáté formy - elektrická cca 35min. na 180°C