Hrnečková bábovka
Hrnečková bábovka
Ingredience
2 hrnečky polohrubé mouky , 1 hrneček cukru, 1 dcl oleje, 1 vejce, 1 hrneček mléka, 1 sáček prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce kakaa
Postup
Do mísy nasypeme polohrubou mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Přilijeme mléko, olej a rozklepneme vejce. Vše zamícháme.
Máslem vymažeme a polohrubou moukou vysypeme formu na bábovku. Troubu nastavíme na 180 stupňů.
Tři čtvrtiny těsta nalijeme do vymazané formy a zbytek necháme v míse. Do těsta v míse nasypeme kakaa podle chuti a přidáme do formy.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 3/4 hodiny.
Komentáře
Přehled komentářů
Na téhle bábovce je nejlepší to těsto,. člověk se ho tak přežere že už nemá chuť ani na tu buchtu po tom,. (ale jak říkávala moje babička - ty se po tom jednou posereš)
pomoct!
(karolinka**, 20. 2. 2011 8:47)ahoj muzu se zeptat asi jo muzu tam dat i kakao si nejsem jista :(
Dobrá
(Dana, 29. 8. 2010 9:06)Tato bábovka je opravdu dobrá, ale já jsem do ní ještě přidala citronovou kůru, pro zvýraznění. Ale jinak vřele doporučuji.
jako malej
(Tomáš, 15. 11. 2010 15:09)